La mobilitat ens afecta a tots de manera directa i en la nostra vida quotidiana. Tots tenim que desplaçar-nos cada dia per a anar a treballar, estudiar, a fer la compra, a portar als xiquets a l'escola o visitar a un amic, però no ens parem a pensar quina és la millor manera de fer-ho. Realment necessite el cotxe cada dia si vaig sol? És veritat que per a anar a casa de la tia és més rápid agafar la moto que anar caminant? A qui més afecta la meua mobilitat? Son algunes de les preguntes que podem fer-nos per a adonar-nos de fins on arriben els efectes dels nostres moviments diaris.

Els temps ens ha enssenyat que el desenvolupament de la nostra ciutat ha de ser sostenible i planificat per a conservar de la millor manera l'espai urbà i la naturalesa que el rodetja i el travessa. D'aquesta manera, els nostres menuts i els que vinguen podran gaudir-ho com ho fem nosaltres. Per aixó, és important que dediquem temps a pensar en que la mobilitat per Ontinyent també siga sostenible i respectuosa amb els espais.

Aquest nou pla de mobilitat no preten dir als ciutadans com han de moure's pels carrers, sino facilitar els moviments diaris, aconseguint estalviar-nos temps i diners, i respectant les necessitats dels diferents col·lectius. Aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent el fem entre tots, perquè el gaudirem nosaltres mateixos.