Concretant propostes

Concretant propostes

Ahir, dia 22 de març de 2016, la comissió de seguiment del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent va tornar a reunir-se, precisament per a repassar les propostes sorgides de les jornades i poder estudiar més a fons la seua viabilitat i els possibles plans d'acció. Els temes en els quals la reunió de la comissió es va centrar van ser: 

Read More
     Metodologia de les jornades participatives dels dies 11 i 12 de Març   

 
   
  
    
    
      
        
      
    

    

    
  
   
 


   Com ja sabràs, des de demà i fins a la vesprada del dissabte, estarem celebrant a Ontinyent les jornades participatives per al nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. La primera de les sessions, que comença el divendres a les 7 de la vesprada, estarà dedicada a la diagnosi de problemes de mobilitat en el municipi d’Ontinyent, tractant de detectar aquells conflictes o necessitats que la ciutadania expressa a través de les seues pràctiques quotidianes en el municipi, això és, el seu saber experiencial. Amb aquesta finalitat, emplearem la dinàmica de les taules rotatòries. Aquesta dinàmica es basa en la disposició simultània de diferents taules temàtiques de debat (per exemple: voreres, espai públic, aparcament, “casetes”...).Totes les problemàtiques enunciades seran analitzades posteriorment per els dinamitzadors i incorporades al treball. La segona de les sessions, a les 11.30 del dissabte, estarà destinada a la formació de tots els participants. Amb aquesta finalitat, organitzarem una taula rodona on la resta de l’equip redactor del PMUS tindrà l’oportunitat de retornar la informació generada en la fase de diagnòstic a tota la ciutadania del municipi. La ciutadania pot contrastar la seua pròpia anàlisi amb el dels tècnics i obrir-se a noves mirades i reflexions abans de passar a la fase de propostes.  Precisament, la tercera de les sessions del cap de setmana, a les 4 del dissabte, després del dinar d'entrepà, estarà destinada a la formulació de propostes d’acció per part de la ciutadania, d’acord als principals problemes diagnosticats per els veïns i l’anàlisi dels tècnics. L’objectiu d’aquesta sessió és generar i prioritzar propostes d’acció per transformar els problemes diagnosticats. Llavors, es farà ús de la dinàmica del taller de propostes. Per tancar la dinàmica, els ciutadans prioritzareu quines d’aquestes propostes es voleu portar a terme, atenent a la millora que suposen en els problemes diagnosticats així com que siga competència municipal poder-ho realitzar. Vos esperem al Centre Públic Sant Carles. Llum verda, anem tots junts!

Com ja sabràs, des de demà i fins a la vesprada del dissabte, estarem celebrant a Ontinyent les jornades participatives per al nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

La primera de les sessions, que comença el divendres a les 7 de la vesprada, estarà dedicada a la diagnosi de problemes de mobilitat en el municipi d’Ontinyent, tractant de detectar aquells conflictes o necessitats que la ciutadania expressa a través de les seues pràctiques quotidianes en el municipi, això és, el seu saber experiencial.

Read More
    Per què son necessàries les jornades participatives del pròxim cap de setmana  91.220 són el nombre de desplaçaments que tenen lloc cada dia a Ontinyent. Vist així, sembla necessari que ens parem a pensar i plantejar mesures per a una millor organització de totes aquestes anades i vingudes amunt i avall. Aquest cap de setmana, els dies 11 i 12 concretament, celebrarem unes jornades participatives al Centre Públic Sant Carles, precisament perquè tots els grups veïnals puguen intervenir en el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d' Ontinyent . Ja ens hem reunit amb diferents associacions i consells locals perquè ens ajuden amb la convocatòria i així aconseguir una participació rellevant. Alguns d'aquests col·laboradors són Interampa, el Consell Local de Juventut, CIM de Sant Rafel, l'Associació d'Arquitectes o el CFPA Sant Carles. L'equip tècnic que està desenvolupant tot el pla, també ha informat a peu de carrer, explicant la motivació d'Ontinyent Amunt i Avall i fomentant la participació el cap de setmana que ve. S'ha repartit informació en diferents espais de la ciutat, on podem trobar a diferents grups de població, com poden ser el mercat, la universitat o alguns comerços. Si no has vist cap fullet i vols saber més sobre aquesta activitat, pots seguir la informació dia a dia en el nostre Facebook . Insistim que aquest coneixement experiencial i proper és bàsic per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana. L'equip tècnic necessita estar en contacte amb la ciutadania i que aquesta alimente el seu treball amb propostes i idees sorgides a peu de carrer. És important la teva participació per l'impacte que tindrà en la vida diària de tots en el futur. Ací deixem el programa per al cap de setmana: DIVENDRES 11 DE MARÇ 19.00h – Recull d'idees, problemàtiques i suggeriments. DISSABTE 12 DE MARÇ 11.30h – Taula redona i debat amb l'equip técnic d'Ontinyent Amunt i Avall. 14.00h – Dinar d'entrepà. 16.00h – Definició de propostes i accions.   Llum verda, anem tots junts!

91.220 són el nombre de desplaçaments que tenen lloc cada dia a Ontinyent. Vist així, sembla necessari que ens parem a pensar i plantejar mesures per a una millor organització de totes aquestes anades i vingudes amunt i avall.

Read More
   La colaboració de l'Ajuntament en el PMUS Com ja explicarem anteriorment, la redacció del document que acabarà sent el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent, està sent elaborada per un grup d'experts, que concretament són: l'empresa d'obres públiques Idom, els especialistes en urbanisme La Ciutat Construïda i els sociòlegs La Dula. I a aquest grup se suma la participació ciutadana i el control per part de l'Ajuntament perquè tot es desenvolupe segons les necessitats de la nostra ciutat.   

 
   
  
    
    
      
        
      
    

    

    
  
   
 


   Com a part del procés de treball, ahir, dia 24 de febrer, l'Ajuntament d'Ontinyent es va reunir amb l'equip tècnic d'experts per repassar l'avançat fins al moment. Amunt i Avall s'està coordinant des de l'àrea de Medi ambient, però en el procés de treball estan intervenint tant el seu equip tècnic com la Policia Municipal i els responsables polítics de tots aquests òrgans; la Regidora de Sostenibilitat, la Regidora de Territori i la Regidora de Seguretat. Aquestes reunions estan servint per compartir impressions sobre les dades extretes del treball de camp i aprofundir en projectes previs i antecedents de la política de mobilitat municipal, com els camins escolars, la  Ruta del Colesterol o el condicionament de rutes naturals. També en les trobades d'equip tècnic i equip municipal s'ha preparat el procés de participació ciutadana, i segons la informació obtinguda en el mateix, s'estan plantejant les línies estratègiques que formaran el pla. El treball i la supervisió del govern local és una garantia per adaptar el PMUS d'Ontinyent a les necessitats reals de la localitat. L'Ajuntament és un més dels agents que, com sempre diem, són necessaris per a l'èxit de tot aquest pla fet per tots i per a tots.

Com ja explicarem anteriorment, la redacció del document que acabarà sent el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent, està sent elaborada per un grup d'experts, que concretament són: l'empresa d'obres públiques Idom, els especialistes en urbanisme La Ciutat Construïda i els sociòlegs La Dula. I a aquest grup se suma la participació ciutadana i el control per part de l'Ajuntament perquè tot es desenvolupe segons les necessitats de la nostra ciutat.

Read More
   Comissió de seguiment, segona jornada La Comissió de Seguiment es un òrgan de participació en el que estan representades les associacions i col·lectius d'Ontinyent, com a part de totes les persones a les que poden afectar els canvis en matèria de mobilitat. Hi ha representació d'associacions de veïns, joves, ciutadans d'origen equatorià, Ontinyent en Bici, ames de casa, comerciants, etc. Com ja expliquem en la secció  treball  d'aquesta web, el nou pla de mobilitat sostenible el fem entre tots. Ahir, dia 18 de febrer, va tindre lloc la segona jornada de treball, i primer que res, hi ha que destacar el bon ambient i la complicitat que regnava en la sessió, fent visible la voluntat de participació del conjunt de col·lectius. El primer a comentar van ser les claus de la primera sessió (celebrada el dia 11 de febrer), i continuàrem debatent els problemes detectats.   

 
   
  
    
    
      
        
      
    

    

    
  
   
 


   A continuació preparàrem tots junts la difusió de la celebració de les jornades participatives dels pròxims 11 y 12 de març (esteu atents!), planificant com fer arribar la iniciativa a altres col·lectius, associacions i la ciutadania en general. A més es repartiren cartells per a recolzar la comunicació. Una vegada més, cal agrair a la Comissió de Seguiment l'energia que entrega a aquest projecte. Si tu també tens algun sutggeriment o vols formar part activa del treball per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Ontinyent, pots escriure'ns ací o a la pàgina de Facebook . Seguirem posant-te al dia

La Comissió de Seguiment es un òrgan de participació en el que estan representades les asossiacions i colectius d'Ontinyent, com a part de totes les persones a les que poden afectar els canvis en matèria de mobilitat. 

Hi ha representació d'associacions de veïns, joves, ciutadans d'origen equatorià, Ontinyent en Bici, ames de casa, comerciants, etc. Com ja expliquem en la secció treball d'aquesta web, el nou pla de mobilitat sostenible el fem entre tots.

Read More

Anem amunt i avall

Els temps han canviat, els nostres vehicles han evolucionat, i la manera de moure'ns per Ontinyent també, però...ens hem adaptat del tot? Davant la necessitat d'estudiar el nou ecosistema de mobilitat que ens rodeja, l'Ajuntament possa en marxa el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a Ontinyent. 

A través de l'estudi continuat de les formes de mobilitat diaria dels veïns, aquest pla preten presentar una sèrie de propostes que ajuden a que la convivencia de persones, natura i vehicles siga lo més armónica i útil possible durant els següents 4 anys. Aquest és un pla per a tots, per a gaudir dels nostres carrers i camins, anant amunt i avall.